Over

Voetreflexologie en oorkaarsentherapie

Een aangename, natuurlijke en veilige methode om je gezondheid te bevorderen.

Voetreflexologie
€30,00
Reiki
€45,00
Oorkaarsentherapie
€35,00

Wanneer het lichaam uit balans is (door bijv. ziekte of problemen met organen, weefsels of klieren), is deze te herstellen middels een voetreflex massage. De zenuwuiteinden onder de voeten staan in verbinding met het hele lichaam waardoor het lichaam reflecteert onder de voeten. Door het stimuleren van deze punten kunnen de bijbehorende organen weer geactiveerd worden. De doorbloeding wordt gestimuleerd en de organen zullen positief beïnvloedt worden. Wanneer deze blokkades opgelost zijn is het lichaam weer in staat zichzelf te helen. Een voetreflexoloog is dus geen genezer, maar een behandelaar die in staat is het lichaam te helpen genezen.

Luxe Voetreflexologie
€50,00

Bij aanvang van de behandeling worden uw voeten verwend met een voetbad.
Tijdens de behandeling worden de reflexen aan de boven, onder en zijkanten van de voeten gestimuleerd door middel van verschillende druk-en massagetechnieken.
Alsook wordt er met een heerlijke warme jadesteen gemasseerd, waardoor spierstijfheid, spierpijnen en/of krampen verzacht worden dit door toevoeging van warme olie.
Na de behandeling worden uw voeten verzorgd met een voedende crème.

Reiki is een vorm van alternatieve zorg. Het kan dus aanvullend worden gebruikt naast reguliere zorg (het is geen vervanging; raadpleeg bij klachten ook altijd een arts). Het kan helpen om lichamelijk, emotioneel en mentaal balans te ervaren. Soms wordt het bijvoorbeeld gebruikt om emoties of trauma’s te helen, verslavingen te doorbreken, inzicht te krijgen in het doel van je leven en om je bewustzijn te vergroten. Je ontvangt diepterelaxatie liggend, met je kleren aan. Vaak is het prettig om ruim zittende en gemakkelijke kleding aan te hebben. Er wordt wel gevraagd om je schoenen uit te doen, een behandeling duurt een halfuur tot uur. Gedurende deze tijd leg ik mijn handen op diverse plaatsen op het lichaam. Dit gebeurt intuïtief, Je hoeft zelf als ‘ontvanger’ niets te doen.

Dit moet u eens geprobeerd hebben! Als een knisperend haardvuur worden de acupunctuurpunten in uw oren behandeld. Mensen die veelvuldig last hebben van verkoudheid, voorhoofdsholte-ontsteking en oorklachten zijn gebaat bij deze ontspannende vorm van massage aan het hoofd.

 

Deze oeroude therapie, afkomstig van de Hopi indianen, verlicht oorpijn, hoofdpijn, sinusitis, nervositeit, oordrukproblemen en slaapstoornissen. Oorkaarsen stimuleren de doorbloeding en lymfestroom in oren, neus en bijholten. Tevens reguleren ze de druk in het oor en de bijholten.

 

Tijdens het verbranden van de Hopi Oorkaarsen zijn verschillende fasen in de werking te onderscheiden. Dankzij het “schoorsteeneffect” ontstaat een lichte onderdruk in de uitwendige gehoorgang en een vibratie van de luchtzuil door de werking van de vlam. Hierdoor wordt het trommelvlies als het ware licht gemasseerd hetgeen een drukregulatie in het middenoor tot gevolg heeft. Cliënten spreken van een weldadig, bevrijdend en lichter gevoel in de hoofd-oor regio.

 

Bij de verdere verbranding, speciaal na het “omklappen” van het verbrande gedeelte, ontstaat een licht pulserende overdruk in de uitwendige gehoorgang en intensiveert de warmte die wordt overgedragen in het oor en deze stimuleert. Deze aangename warmte verhoogt de perifere doorbloeding, activeert het immuun-specifiek afweersysteem en verbetert de ontslakkende werking van de lymfevaten.

 

Naast het feit dat Hopi Oorkaarsen een heerlijk verfrissend gevoel geven, zijn er ook nog een aantal speciale indicaties. Dit zijn onder andere frequente ontstekingen in, of irritaties van keel-, neus-, voorhoofd- en bijholten en oordruk

 

Een holle kaars wordt in het oor geplaatst en aangestoken, waardoor er warmte in de gehoorgang komt.  De bijenwas waarin de kaars gedrenkt is, werkt daarbij verzachtend op het gehele oorgebied. Bovendien activeert het gebruik van oorkaarsen de vele acupunctuurpunten die in de gehoorgang liggen en normaal onbereikbaar zijn. Om een evenwichtig resultaat te krijgen worden altijd beide oren behandeld. Tijdens de behandeling voelt u meteen de aangenaam ontspannende werking van de vrijkomende warmte. Het zacht knisperende geluid (alsof u bij een openhaard zit) geeft u bovendien een zeer rustgevend gevoel.